نگهداری گل و گیاه آپارتمانی

۷ گیاه آپارتمانی که به آبیاری زیاد حساس هستند

عمس شاخص مقاله ۷ گیاه آپارتمانی که به آبیاری زیاد حساس هستند

برای اینکه گیاهان آپارتمانی شما رشد خوبی داشته باشند،‌ باید تمامی نکات مربوط به نگهداری از آن‌ها را بدانید. نوع خاک گیاه، کود مورد نیاز، ‌مقدار نور، نوع آبیاری، دمای محیط و هرآنچه که مربوط به نگهداری هر نوع گیاه است باید به‌خوبی رعایت شود تا گیاه شما سالم و با دوام باشد. یکی از مهمترین بخش‌های نگهداری از گیاهان، آبیاری درست آن‌هاست. در این مطلب می‌خواهیم در مورد ۷ گیاه پرطرفدار آپارتمانی و نحوه آبیاری آن‌ها و عوارض آبیاری زیاد بگوییم.

اهمیت آبیاری صحیح گیاهان

گیاهان بیشتر مواد مغذی مورد نیاز خود را از آب دریافت می‌کنند. به‌همین دلیل نظم در آبیاری گیاهان اهمیت زیادی دارد. آب در واقع با انتقال مواد مغذی در خاک، باعث رشد بهتر گیاه می‌شود. در صورتی که شما آبیاری منظمی نداشته باشید، خاک خشک شده،‌ بستری مناسب برای رشد آلودگی شده و گیاه آسیب می‌بیند. در عین حال آبیاری منظم باعث می‌شود که گیاه در مقابل تنش‌های مختلف محیطی، مانند تغییرات زیاد دما یا نور، مقاومت بهتری داشته باشد. مقدار این آبیاری باید با توجه به نوع گیاه باشد. آبیاری کمتر یا بیشتر از حد نیاز گیاه می‌تواند آن را کاملا از بین ببرد.

خرید انواع قارچ کش مخصوص گیاهان آپارتمانی از فروشگاه اینترنتی باغ ارم با بهترین کیفیت و کمترین قیمت.

 

آبیاری بیش از اندازه، مضرات و پیامدهای آن بر گیاهان آپارتمانی

همان‌ اندازه که آبیاری کم می‌تواند در رشد گیاه تاثیر منفی داشته و باعث خشک شدن آن شود،‌ آبیاری بیش از اندازه هم می‌تواند باعث آسیب رسیدن به گیاهان آپارتمانی شود. وقتی شما به دفعات زیادی به گلدانتان آب بدهید باعث می‌شوید که خاک همیشه مرطوب باشد. خاک مرطوب باعث می‌شود که ریشه نتواند اکسیژن مورد نیاز خود را از خاک بگیرد. این اکسیژن معمولا در منافذ خاک وجود دارد. وقتی خاک گلدان همیشه پر از آب باشد این فضاها کاملا بسته می‌شوند و در نتیجه ریشه می‌پوسد.

به‌علاوه میزان زیاد آب در خاک باعث بالا رفتن میزان کلسیم،‌ پتاسیم و منیزیم خاک شده و در نتیجه خاک اسیدی می‌شود. در ادامه این روند خاک بستر مناسبی برای رشد قارچ شده و گیاه شما از بین می‌رود.

 

چطور بدانیم که آبیاری مناسب نبوده است؟

بعد از تمام نکاتی که گفتیم ممکن است شما بپرسید که چگونه متوجه شویم گیاه ما زیاد آب خورده است؟

گیاهان مختلف علائم گوناگونی از خود نشان می‌دهند که هشداری است برای آبیاری زیاد از حد. در بعضی از گیاهان برگ‌ها زرد می‌شوند. در بعضی دیگر ریزش برگ‌ها زیاد می‌شود. قهوه‌ای شدن نوک برگ‌ها هم می‌تواند در بعضی گیاهان نشانه‌ی آبیاری زیاد باشد. ممکن است شما متوجه شوید که ساقه گیاهتان خیلی نرم شده است. در این صورت ممکن است یکی از دلایل آبیاری زیاد بوده باشد. میزان زیاد آب در بعضی گیاهان تولید قارچ می‌کند. پوسیدن ریشه بیشترین نشانه آبیاری زیاد در گیاهان است.

 

علائم آبیاری بیش از حد در ۷ گیاهان آپارتمانی

گیاهان آپارتمانی به دلیل اینکه فضای رشد محدودی دارند، بیشتر از گیاهانی که در باغچه کاشته شده‌اند، ‌به تغییرات واکنش نشان می‌دهند. در ادامه تعدادی از محبوب‌ترین گیاهان آپارتمانی را برای شما نام می‌بریم و نشانه‌های آبیاری بیش از حد در این گیاهان را خواهیم گفت.

 

۱.برگ عبایی

گیاه برگ عنابی - گیاهی که به آبیاری زیاد حساس است

برگ عبایی گیاهی است با برگ‌های بزرگ و پهن که از خانواده سوسنی‌هاست. این گیاه بومی کشورهای چین و ژاپن است که حالا به خانه‌های ایرانی راه پیدا کرده است. این گیاه دوام خوبی دارد و نگهداری از آن هم خیلی سخت نیست. برگ عبایی نیازی به آب زیاد ندارد. این گیاه مقاومت خوبی در برابر کم‌آبی دارد. دلیل مقاومت برگ عبایی در برابر کم‌آبی، برگ‌های پهن و بزرگ این گیاه است. این برگ‌ها،‌ آب مورد نیاز گیاه را در خود ذخیره کرده و در مواقع کم‌آبی از آن استفاده می‌کند. پس برای آبیاری این گیاه باید ابتدا خاک آن را بررسی کنید. اگر سطح خاک و کمی از زیر آن کاملا خشک بود یعنی گیاه نیاز به آب دارد. زه‌کشی گلدان برگ عبایی هم اهمیت زیادی دارد. نباید آب در خاک این گیاه بماند. اگر دیدید برگ‌های گیاهتان زرد شده یا به سمت پایین کشیده شده‌اند،‌ این را از علائم آبیاری زیاد بدانید. ابتدا زه‌کشی گلدانتان را بررسی کنید و مطمئن شوید که آب در داخل خاک باقی نمی‌ماند. سپس مراقب باشید که تا زمان خشک نشدن خاک به گیاه آب ندهید.

 

۲. زاموفیلیا

گیاه زاموفیلیا - گیاهی که به آبیاری زاد حساس است

زاموفیلیا یکی از محبوب‌ترین گیاهان آپارتمانی در همه دنیاست. این گیاه که بومی آفریقاست در گروه گیاهان آراسه قرار گرفته است. زاموفیلیا گیاهی است که در نور کم، آب کم، شرایط مختلف محیطی و گرما مقاومت خوبی دارد. همین موضوع باعث شده که این گیاه در میان پرطرفدارترین گیاهان آپارتمانی قرار بگیرد.

خرید گیاه زاموفیلیا با بهترین کیفیت و کمترین قیمت از فروشگاه اینترنتی باغ ارم، مرکز تخصصی فروش انواع گیاه زاموفیلیا.

زاموفیلیا نیاز به آبیاری کم دارد. خاک این گیاه نباید اصلا پر از آب شود. زه‌کشی گلدان زاموفیلیا اهمیت زیادی دارد. باید آب از خاک خارج شده و خاک خیس نماند. اگر متوجه شدید که برگ‌های زاموفیلیای شما زرد شده،‌ اولین احتمال را بر آبیاری زیاد بگذارید. آب زیاد باعث پوسیدن ریشه این گیاه خواهد شد. برای اطلاعات بیشتر ما به شما مطالعه مقاله راهنمای نگهداری از زاموفیلیا را پیشنهاد می کنیم

 

۳. پاندانوس

پاندانوس یا برگ خنجری یکی دیگر از گیاهان بادوام آپارتمانی است که در بسیاری از خانه‌ها دیده می‌شود. این گیاه بومی مناطق استوایی و ماداگاسکار است و در تیره گیاهان پانداناسیا قرار می‌گیرد. پاندانوس انواع مختلفی دارد. پاندانوس‌های ابلق، سبز و پاکوتاه در ایران پرورش پیدا کرده‌اند. پاندانوس نیاز به آب بسیار زیاد دارد. در واقع خاک این گیاه باید همیشه رطوبت داشته باشد. اما نکته مهم این است که گلدان پاندانوس باید زه‌کشی خوبی داشته باشد تا آب در خاک باقی نماند. باقی ماندن آب زیاد در خاک این گیاه باعث پوسیدگی ریشه می‌شود. اگر متوجه شدید که برگ‌های گیاه قهوه‌آی رنگ شده‌اند،‌ باید مقدار آبیاری را بیشتر کنید. اما اگر متوجه پوسیدگی برگ‌ها شدید، این نشانه آبیاری زیاد یا ماندن آب روی برگ‌هاست. مراقب باشید که این گیاه نیازی به رطوبت زیاد روی برگ‌ها ندارد.

 

۴. گیاه قاشقی

قاشقی یکی دیگر از گیاهان محبوب آپارتمانی است. این گیاه بومی آمریکای جنوبی،‌ مکزیک و کاراییب است. مقاومت زیاد قاشقی باعث شده که به‌عنوان گیاهی محبوب راهی آپارتمان‌های ایرانی شود. این گیاه با شرایط مختلف آب و هوایی سازگاری دارد اما آبیاری آن نیاز به دقت زیادی دارد. هر وقت سطح خاک گلدان شما خشک شد باید به گیاه آب بدهید. اگر متوجه شدید که برگ‌های گیاه شما می‌ریزند،‌ باید به آبیاری خود دقت کنید. آبیاری زیاد یا کم می‌تواند باعث ریزش برگ‌های قاشقی شود. پژمرده شدن برگ‌های گیاه هم نشانه آبیاری زیاد یا خیلی کم است. زرد شدن برگ‌های قاشقی هم ارتباط مستقیم با میزان آبیاری گیاه دارد. پس به این گیاه نه زیاد آب بدهید نه کم.

 

۵. سانسوریا

سانسوریا را شاید بتوان محبوب‌ترین گیاه آپارتمانی در ایران نامید. این گیاه بومی آفریقا و ماداگاسکار است و سال‌های طولانی است که در آپارتمان‌های ایرانی دیده می‌شود. سانسوریا گیاهی مقاوم است که با تولید اکسیژن زیاد در محیط، گیاهی مناسب برای پاک نگه داشتن هوای خانه است. سانسوریا گیاهی است که نگهداری آن کار خیلی سختی نیست. مقاومت خوب این گیاه در برابر عوامل محیطی،‌ باعث شده که بسیاری علاقه‌مند به نگهداری آن باشند. سانسوریا نسبت به کم‌آبی مقاومت خوبی دارد. این گیاه زمانی به آب نیاز دارد که خاک آن کاملا خشک شده باشد. آبیاری زیاد از حد این گیاه باعث می‌شود که ریشه‌های آن بپوسد. اگر متوجه شدید که برگ‌های گیاه شما زرد شده،‌ این نشانه آبیاری بیش از حد است. به زه‌کشی گلدان خود توجه کنید تا اگر مقدار زیادی آب به گلدان رسید،‌ به‌راحتی از خاک خارج شود. خشک شدن نوک برگ‌های سانسوریا و رشد نکردن گیاه هم می‌تواند به دلیل آبیاری نامناسب این گیاه باشد.

 

۶. آگلونما

آگلونما گیاهی است بومی مناطق شرق آسیا که در انواع مختلفی در ایران پرورش داده می‌شود. آگلونما هم از گیاهانی است که برای تصفیه هوای خانه بسیار موثر است. نگهداری این گیاه کار خیلی سختی نیست. این گیاه نیاز به آب زیادی ندارد. آبیاری زیاد باعث پوسیدن ریشه آگلونما می‌شود. اگر متوجه زرد شدن برگ‌ها شدید بدانید که آب زیادی به گیاه داده‌اید. این موضوع می‌تواند به دلیل زه‌کشی نامناسب گلدان هم باشد. آب اضافی اگر از گلدان شما خارج شود، گیاه سالم می‌ماند.

 

۷. لیندا

نخل لیندا یا گیاه دم‌اسبی یکی دیگر از گیاهان آپارتمانی پرطرفدار است که ذاتا بومی مکزیک است. این گیاه به دلیل مقاومت خوبی که در شرایط مختلف دارد،‌ محبوبیت زیادی در خانه‌های ایرانی دارد. لیندا از خانواده‌ی ساکولنت‌هاست و به همین دلیل نیاز به آبیاری زیاد ندارد. در واقع بهترین زمان آبیاری این گیاه وقتی است که خاک آن کاملا خشک شده باشد. آبیاری زیاد لیندا باعث پوسیدن ریشه این گیاه می‌شود و خیلی زود متوجه از بین رفتن گیاه خود می‌شوید. پس به آبیاری لیندا توجه داشته باشید. برای اطلاعات بشتر مقاله راهنمای نگهداری از گیاه لیندا را مطالعه کنید.

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *