نگهداری گل و گیاه آپارتمانی

آشنایی با انواع ساکولنت – نگهداری و آبیاری ساکولنت ها

نگهداری از ساکولنت ها

انواع ساکولنت

این روزها، دیگر گیاهان یکی از فاکتورهای موثر در طراحی داخلی هر محیطی‌، از خانه‌ها تا دفاتر و محیط‌های عمومی هستند. مهم نیست خانه شما کوچک باشد یا بزرگ؛ گلدان‌های مناسبی وجود دارند که با اضافه کردن آنها می‌توانید فضای خانه‌تان را متحول کنید. تنوع گل و گیاهان هم به طرز چشمیری افزایش یافته و گیاهان متفاوتی از سراسر دنیا، در گلخانه‌ها موجود است که  در محیط‌های مختلف قابل نگهداری هستند مثل ساکولنت؛ گیاهانی با تنوع چشمگیر که قدرت نگهداری آب در برگ‌هایشان را دارند و به همین دلیل مراقبت از آنها بسیار ساده است. این مطلب شما را تا حدودی با خانواده بزرگ ساکولنت آشنا می‌کند.

 

گیاهان ساکولنت چیست؟

ساکولنت گروهی از گیاهان هستند که به ذخیره آب در برگ‌هایشان معروفند. برگ‌های این گیاهان معمولا ضخیم، گوشتی و آبدار است و به همین دلیل، به اندازه سایر گیاهان به آبیاری نیاز ندارند. با این حال، چیزی که آنها نیاز دارند، آب و هوای خشک با رطوبت ملایمی است تا واقعاً رشد کنند.

انواع گیاهان ساکولنت

اوایل که این گیاهان در گلخانه‌ها عرضه شدند، بسیاری از مردم ساکولنت را با کاکتوس‌ها اشتباه ‌می‌گرفتند. کمی هم پیچیده است چون  در حالی که همه کاکتوس‌ها ساکولنت هستند، همه ساکولنت کاکتوس نیستند. در زیر برخی از انواع این گیاهان آبدار معرفی شده‌اند:

 

انواع ساکولنت و بررسی شرایط نگهداری و آبیاری

· گیاهان ساکولنت برای داخل خانه

ساکولنت گیاهان آپارتمانی عالی هستند؛ به خصوص برای مبتدی‌ها یا کسانی که مشغله زیادی دارند و نمی‌توانند برای گیاهان خانگی خود وقت بگذارند.  آنها نه تنها خانه شما را سبز ‌می‌کنند، بلکه بسیاری از ساکولنتی مناسب برای محیط‌های داخلی، هوا را تصفیه ‌می‌کنند:

  1. گیاه مار

گیاه مار، تقریبا غیرقابل نابودی است. برگ‌های سبز بلند با خطوط رنگ پریده و طرح دار جلوه‌ای چشم نواز به این گیاه داده است. مراقبت از گیاه مار بسیار آسان است: چند هفته یک بار به  آب بدهید؛ آن را در محل سایه اما روشن قرار دهید و دیگر هیچ.

  1. گیاه سکه چینی

این گیاه با نام‌های بسیاری مانند پیله‌ای قاشقی، آلومینیومی قاشقی ،گیاه سکه‌چینی و گیاه بشقاب‌پرنده‌ای شناخته می‌شود و بومی استان‌های جنوبی چین است. چینی‌ها بر این باورند که گیاه پول چینی با خود  شانس و ثروت به خانه می‌آورد. شکل کوچک و متمایز آن باعث شده، انتخاب مناسبی برای هر اندازه اتاق، کوچک یا بزرگ باشد؛ مراقبت از آن نیز واقعاً آسان است. تنها چیزی که نیاز دارد یک نقطه آفتابی است.

  1. گیاه کلاغ سیاه

عنوان کلاغ سیاه، احتمالا به دلیل برگ‌های تیره به این گیاه داده شده است. اگر روی میز کار خود به دنبال گلدانی می‌گردید، این کلاغ سیاه جذاب، بهترین انتخاب محسوب می‌شود چون عاشق سایه است و نیازی به آبیاری مداوم ندارد. حتی دارای قدرت تصفیه کننده هواست.

  1. آلوئه ورا

آلوئه ورا با برگ‌های سیخ دار و خاکستری مایل به سبز و قدرت شفابخش خود، یکی از اعضای خانواده ساکولنت است که برای نگهداری در خانه هم پیشنهاد می‌شود. هزاران سال است که از این گیاه  برای درمان الهتاب‌های پوستی، سوختگی‌ها و آبرسانی استفاده ‌می‌شود. در واقع، برخی از افراد این گیاه را نگه ‌می‌دارند تا بتوانند برگ‌های آن را بشکنند و به عنوان درمانگر پوستی طبیعی استفاده کنند.

  1. نیزه آفریقایی

نیزه آفریقایی پسر عموی گیاه مار است؛ از یک خانواده و بسیار شبیه به هم هستند اما  این شاخه، دارای برگ‌های صاف، گرد و نیزه‌ای شکل است. این گیاه عاشق یک نقطه آفتابی است و برای احساس خوشبختی به آب زیادی نیاز ندارد. اگر با آن به درستی رفتار کنید و هر سال با زیاد شدن  شاخه‌های جدید آن پاداش خواهید گرفت.

 

انواع ساکولنت - باغ ارم

· گیاهان ساکولنت برای  فضای باز

از آنجایی که گروهی از ساکولنت در جستجوی آفتاب هستند، جای تعجب نیست که بسیاری از آنها برای بیرون از منزل نیز عالی هستند. آنها یکی از سخت ترین گیاهان موجود به شمار می‌آیند ! بنابراین، اگر ‌می‌خواهید سبزی بیشتری به تراس یا باغچه خود اضافه کنید، از ساکولنت کمک بگیرید:

  1. آئونیوم یا ناز بشقابی

آیا دنبال گیاهی متفاوت برای تزئین فضای تراس خود هستید، آئونیوم‌ها یا ناز بشقابی را با آن اندازه مینیاتوری و خاصش انتخاب کنید! آنها با رنگ‌های متفاوت خود، برای ایجاد کنتراست در فضای  شما عالی هستند. در زمستان گل‌های زرد کوچکی نیز تولید ‌می‌کنند. نازهای بشقابی آفتاب کامل را ترجیح ‌می‌دهند؛ به همین دلیل برای فضای باز ایده آل هستند و دوست دارند با گروهی از هم نوعان خود در یک گروه رشد کنند.

  1. کاهو گچی، گچ دودلیا یا گچ زنده

این گیاه کوچک از ساکولنت عمر چند ساله دارد؛ به شرط این که در نور کامل آفتاب بماند و به همین دلیل در میان صخره‌ها هم به خوبی رشد می‌کند. معمولاً روی برگ‌های پهن و مسطح آنها و هر گلی که تولید ‌می‌کنند، موم خاکی و گچی پیدا ‌می‌کنید. نگران نباشید، این کاملا طبیعی است و در واقع دلیل نامگذاری آنهاست! آب مورد نیاز بسیار کم و مقاومت به خشکی، از بین بردن  این ساکولنت را سخت می‌کند.

  1. گل ناز

سدوم‌ یا همان گل ناز، ساکولنتی فوق العاده زیبایی هستند که گل‌های رنگارنگ و ستاره‌ای شکل را در شاخه‌های کوچک خود رشد ‌می‌دهند؛ از سفید تا صورتی تا زرد آفتابی. آنها در زیر نور خورشید بسیار خوشحال هستند و در نتیجه در باغ‌های صخره‌ای یا تراس‌های پر نور به خوبی رشد می‌کنند.

  1. ساق عروس، یا اکوریا

ساق عروس یا اکوریا، یکی از محبوب‌ترین انواع ساکولنت در فضای باز هستند، زیرا مقاوم و همیشه سبز هستند و مراقبت از آنها آسان است. این گیاه کوچک به خاطر ایجاد گل‌های کوچک در رنگ‌های مختلف شناخته می‌شود و زیبایی خاصی دارد. به عنوان یک ساکولنت در فضای باز، آنها عاشق خورشید هستند، اما از کمی سایه در روز هم بدشان نمی‌آید تا از سوخته شدن برگ‌هایشان جلوگیری شود.

  1. آگاو

اگر فضای زیادی در باغ خود دارید که می‌خواهید پر کنید، توصیه می‌کنیم یک آگاو تهیه کنید. آنها ‌می‌توانند تا 4 متر یا بیشتر رشد کنند؟ برگ‌های بلند و تیز آنها به فضای حیاط شما جلوه‌ای چشمگیر می‌دهند. آگاوها ‌می‌توانند در گرمای شدید تابستان به خوبی زنده بمانند.

 

آبیاری انواع ساکولنت

·  گیاهان ساکولنت مناسب برای آویزان شدن

ساکولنتیی که رشد آبشاری دارند برای  دکوراسیون منزل شما عالی هستند؛ به خصوص اگر فضای لازم برای قرار دادن گلدان‌ها ندارید، آویزان کردن گلدان‌ها از سقف فضای لازم را در اختیار شما قرار می‌دهد.  در زیر تعدادی از ساکولنتی آویزان جذاب و محبوب آورده شده است:

  1. رشته مروارید

به راحتی ‌می‌توان فهمید که این گیاه چگونه رشته مرارید نام گرفته است. برگ‌های کوچک و کروی آنها، منحصر به فرد و تقریباً به اندازه مروارید است. این ظاهر متفاوت مناسب کسانی است که ‌می‌خواهند چیزی متفاوت به خانه خود اضافه کنند. مانند بسیاری از ساکولنتی دیگر، مراقبت از آنها نیز آسان است. اصلی‌ترین نکته  که باید به خاطر بسپارید این است که آنها به یک گلدان و خاک با زهکشی خوب نیاز دارند.

  1. دم بورو

این گیاه با نام‌های بسیاری شناخته می‌شود: گیاه دم سرخ، دم بورو، سدوم غوره ای، گیاه سدوم مورگانیانوم یا گیاه دُم الاغی. ساکولنت دم بوررو به دلیل برگ‌های ضخیم و پهنش که روی لبه گلدانش می‌پیچد، معروف است. این ساکولنت سبز روشن ‌می‌تواند بدون هیچ مشکلی تا حدود یک متررشد کند. در حالت ایده آل، آنها ‌می‌خواهند در یک مکان آفتابی باشند و فقط هر چند هفته یک بار آبیاری شوند اما مراقب باشید زیرا ساقه‌ها ممکن است سنگین شوند. مطمئن شوید در جایی قرار می‌گیرند که در رفت و آمد به آنها ضربه نمی‌زنید وگرنه همه برگ‌ها ‌می‌ریزند.

  1. گردنبند یاقوت

ساکولنت معروف به گردنبند یاقوت از ساقه‌های قرمز شگفت انگیز با برگ‌های سبز تشکیل شده است و اگر خوش شانس باشید، آنها حتی تعدادی گل زرد روشن نیز تولید خواهند کرد. این گیاه یک گیاه همه جانبه کامل است. خیلی سریع رشد ‌می‌کند، بنابراین مطمئن شوید که آن را در جایی با فضای کافی قرار دهید تا پخش شود و مانعی برای رشد آن وجود نداشته باشد.

  1. رشته قلب

رشته قلب یک گیاه ساکولنت دنباله دار است که به همه دوستداران گیاهان پیشنهاد می‌شود. شاید از نام آن حدس زده باشید که دسته‌ای از برگ های زیبا و سبز رنگ به شکل قلب تولید ‌می‌کند که مانند آبشار سرازیر می‌شوند  و به ساده‌ترین دیوارها هم جلوه‌ای از زیبایی می‌دهند.

  1. بوته فیل

ساکولنتی بوته فیلی یکی از گیاهان سخت است که دوست دارد برگ‌های سبز براق خود را پخش کند. این نام مستعار را هم به این دلیل گرفته که غذای مورد علاقه فیل‌هاست. آنها  کمی نور خورشید را دوست دارند، بنابراین قرار دادن آنها در نزدیکی پنجره عالی است.

نحوه مراقبت از گیاهان ساکولنت

نحوه مراقبت از گیاهان ساکولنت

گیاهان آبدار ساده‌ترین گیاهان در مراقبت و نگهداری هستند. آنها یکی از کم دردسرترین  انتخاب‌ها برای افراد هستند. اگر اصولا گیاهان خود را نادیده می‌گیرید یا کمی ‌فراموشکار هستید، ساکولنت برای شما عالی خواهند بود. در اینجا برخی از نکات کلی برای شاد نگه داشتن ساکولنت آورده شده است. بسته به نوع ساکولنتی که تهیه می‌کنید به محل نگهداری و مراقبت متفاوتی نیاز دارد که هنگام خرید می‌توانید بپرسید.

  1. آب کمی نیاز دارد

از آنجایی که ساکولنت آب را در برگ‌های خود نگه ‌می‌دارند، دیر به دیربه آب احتیاج دارند. در تابستان، توصیه ‌می‌کنیم هر دو هفته یک بار آبیاری کنید. در زمستان ‌می‌توانید به راحتی فقط یک بار در ماه آبیاری کنید. فقط قبل از آبیاری از خشک بودن 3 سانتیمتر بالای خاک اطمینان حاصل کنید زیرا بزرگترین قاتل ساکولنت، پوسیدگی ریشه است.

  1. نقاط آفتابی بهترین هستند

در حالی که برخی از ساکولنت ‌می‌توانند به خوبی در سایه زنده بمانند، آنها معمولاً مکان‌های آفتابی را ترجیح ‌می‌دهند. در واقع، آنها باید حدود 6 ساعت در روز نور خورشید دریافت کنند. بنابراین، قرار دادن آنها در نزدیکی یک پنجره یا در اتاقی که نور طبیعی زیادی دارد بهترین انتخاب  خواهد بود و به آنها کمک ‌می‌کند سریعتر رشد کنند.

  1. گلدان با زهکشی مناسب

ساکولنت به خاکی نیاز دارند که بتواند آب را به سرعت و به راحتی تخلیه کند. اگر به مدت طولانی در خاک مرطوب باشند، آسیب می‌بینند. خاک گلدان معمولی یا فقط خاک باغچه  شما به تنهایی کارساز نیست. مقداری خاک کاکتوس را از گلخانه‌ها تهیه کنید یا خاک گلدان معمولی را با ماسه، پوکه یا پرلیت مخلوط کنید تا زهکشی به طور کامل انجام شود.

  1. هوای ملایم

وقتی نوبت به دما می‌رسد، ساکولنت خیلی حساس نیستند ولی  بیشتر آنها ترجیح ‌می‌دهند دمای محیطشان حدود 15-25 درجه باشد. آنها ‌می‌توانند دمای بیشتر از این را طاقت بیاورند ولی  تنها چیزی که ساکولنت را نابود می‌کند، یخ زدگی است که ‌می‌تواند به برگ‌ها و ریشه‌های آنها آسیب برساند.

 

لینک های مفید:

خرید کود کاکتوس، خرید کود سه بیست، خرید کود 10 52 10، خرید کود 12 12 36، خرید زاموفیلیا، خرید زاموفیلیا ابلق، خرید زاموفیلیا بلک

 

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *