نگهداری گل و گیاه آپارتمانی

آشنایی با خانواه بزرگ پتوس‌ها [معرفی 18 نوع پتوس]

معرفی انواع پتوس

پتوس‌ها یکی از آشناترین و معمول‌ترین گیاهان خانگی هستند. هر کدام ما بدون شک، برای یک بار هم که شده، یک گلدان پتوس را مهمان خانه‌مان کرده‌ و تجربه کرده‌ایم که پتوس چه گیاه راحت و هم خانه بی دردسری است؛  یکی از ساده ترین و محبوب‌ترین گیاهان آپارتمانی که نگهداری از آن نیاز به توجه، وقت و مهارت خاص ندارد. پتوس‌ها در داخل خانه رشد می کنند و می‌توانند در شرایط  نوری مختلف زنده بمانند اما نکته مهم اینجاست که پتوس‌ها یکی نیستند، ده‌ها مدل پتوس مختلف تا امروز شناسایی شده که هر چند همگی گیاهانی راحت محسوب می‌شوند اما در کنار تفاوت‌های ظاهری، اختلاف‌های کوچکی در شرایط نگهداری، میزان نور لازم، مقدار آب دریافتی دارند مثلا دسته‌‌ای از پتوس‌ها از گیاهان انگوری هستند که انتخاب‌های مناسبی برای سبدهای آویزان و گلدان به شمار می‌آیند.

پتوس گیاهی همیشه سبز از خانواده شیپوریان و بومی مناطقی با آب و هوای معتدل است؛ به همین دلیل با اغلب شرایط آب و هوایی هماهنگی دارد و بی دغدغه به رشد و حیات خودش ادامه می‌دهد. انواع پتوس چون از دسته شیپوریان هستند، در ذات خود امکان گل دادن دارند ولی به طور معمول و بدون مراقبت‌های خاص مثل دریافت مکمل‌های تقویتی این اتفاق نمی‌افتد. در این مقاله تعدادی از انواع پتوس را مرور می‌کنیم تا با این خانواده سبز پرجمعیت بیشتر آشنا شوید.

 

1- پتوس طلایی (پتوس ابلق)

معرفی پتوس طلایی یا ابلق

پتوس طلایی که احتمالاً شناخته شده‌ترین پتوس موجود در بازار است، با برگ‌های سبز و زرد به شکل قلب مشخص می‌شود. این گیاه سریع رشد می‌کند و در شرایط  نوری مختلف از نور کم تا نور متوسط البته به شرط  غیرمستقیم بودن، عملکرد خوبی دارد.

رنگ برگ‌ها: سبز با رگه‌هایی از رنگ زرد

اندازه برگ‌ها : متوسط

نور مورد نیاز : کم تا متوسط غیر مستقیم

 

 

2- پتوس ملکه مرمر

گاهی اوقات می توان پتوس ملکه مرمر را با پتوس طلایی اشتباه گرفت زیرا جزئیات برگ آنها بسیار مشابه هم  است؛ با این تفاوت که در برگ‌های پتوس ملکه مرمر، رنگ سفید و کرم هم دیده می‌شود. پتوس ملکه مرمر برای داشتن این برگ‌های روشن به نور بیشتری در مقایسه با پتوس طلایی احتیاج دارد.  جایی برای این گیاه مناسب است که نور متوسط و زیاد اما غیر مستقیم دریافت کند.

رنگ برگ‌ها: سبز با رگه‌های سفید

اندازه برگ‌ها : متوسط

نور مورد نیاز : متوسط و زیاد غیر مستقیم

 

3- پتوس جید، پتوس سبز یا پتوس یشمی

پتوس سبز

این نوع پتوس به دلیل داشتن برگ‌های سبز براق به پتوس سبز یا یشمی معروف است اما پتوس جید هم به آن گفته می‌شود. به  لطف شاخ و برگ های سبز یشمی براق ، پتوس سبز یا جید گزینه مناسبی برای کسانی است که نور طبیعی محدودی دارند. در طیف وسیعی از شرایط  نوری، از نور کم تا نور روشن و غیر مستقیم، به خوبی رشد می کند. برگ‌های پتوس جید کمی باریکتر از پتوس طلایی و ملکه مرمری است، اما هم چنان قلبی شکل و براق هستند؛ انگار که واکس خورده‌اند.

رنگ برگ‌ها : سبز متوسط

اندازه برگ‌ها : متوسط

نور مورد نیاز : کم تا متوسط غیر مستقیم

 

4- پتوس نئونی

معرفی پتوس نئونی - باغ ارم

پتوس نئونی شاخ و برگ های سبز و زرد روشنی دارد  و به همین دلیل اغلب با فیلودندرون لیمویی اشتباه گرفته می‌شود. این گیاه  در نور متوسط ​​تا زیاد و غیرمستقیم بهترین عملکرد را دارد که به زنده ماندن شاخ و برگ نئونی آن کمک می‌کند.

رنگ برگ‌ها : سبز روشن و زرد

اندازه برگ‌ها : متوسط

نور مورد نیاز : متوسط تا زیاد غیر مستقیم

 

5- پتوس دم اژدها

پتوس دم اژدها

پتوس دم اژدها با اکثر گونه‌های پتوس متفاوت است چون از ریشه و نژاد متفاوتی است. با وجود این، همچنان یک پتوس محسوب می‌شود و مراقبت از آن بسیار شبیه سایر پتوس‌هاست. مشخصه پتوس دم اژدها، برگ‌های کوچک، نازک و سبز مایل به یشمی است که بزرگ می‌شوند و با بزرگ شدن سوراخ‌هایی روی برگ‌های آن ایجاد می‌شود.

رنگ برگ‌ها : سبز یشمی

اندازه برگ‌ها : در  زمان نهال بودن گیاه کوچک است و با کامل شدن رشد، بزرگ می‌شود

نور مورد نیاز : متوسط تا زیاد غیر مستقیم

 

6- پتوس آبی سیبو

معرفی پتوس آبی

پتوس آبی سیبو که بومی جزیره سیبو در فیلیپین است و گونه منحصر به فردی از پتوس محسوب می‌شود.  پتوس آبی سیبو همراه با پتوس آبی بالتیک، بیشتر از نژاد دم ا ژدهایی هستند تا پتوس ولی به هر حال در خانواده پتوس‌ها جای می‌گیرند. مشخصه پتوس آبی سیبو برگ‌های سبز-آبی  و نقره‌ای نازک است که با کامل شدن دوره رشد، سوراخ‌هایی در آنها ایجاد می‌شود.

رنگ برگ‌ها : سبز-آبی و نقره‌ای

اندازه برگ‌ها : در  زمان نهال بودن گیاه کوچک است و با کامل شدن رشد، بزرگ می‌شود

نور مورد نیاز : نور زیاد غیر مستقیم

 

7- پتوس آبی بالتیک

پتوس آبی بالتیک یک شاخه  از Epipremnum pinnatum است که با نام پتوس دم اژدها شناخته می شود. پتوس آبی بالتیک با برگ‌های سبز تیره‌اش که ته رنگ آبی دارند،  از پتوس آبی سبو و دم اژدها متمایز می‌شود. برگ‌های این گیاه بزرگ‌تر هستند و سرعت رشد بیشتری در مقایسه با پتوس آبی سیبو دارند.

رنگ برگ‌ها : سبز-آبی تیره

اندازه برگ‌ها : متوسط

نور مورد نیاز : نورمتوسط تا زیاد غیر مستقیم

 

8- پتوس سبز جهانی

پتوس سبز جهانی، گونه جدیدی از این گیاه استو پتوس سبز جهانی با شاخ و برگ‌های سبز تیره و روشن خالدارش که شبیه پتوس مرواریدی  و یشمی است،  شناخته می‌شود.  این نوع  پتوس هنوز کمیاب است  و مراکز پرورش گل و گیاه در حال افزایش آن هستند.

رنگ برگ‌ها : سبز تیره و سبز روشن

اندازه برگ‌ها : کوچک

نور مورد نیاز : نورمتوسط تا زیاد غیر مستقیم

 

9- پتوس مرواریدی و یشمی

پتوس مرواریدی و یشمی که در دانشگاه فلوریدا پرورش یافته، یک شاخه از پتوس ملکه مرمر است. شاخ و برگ آن کوچکتر و نازکتر از ملکه مرمر است و برگ‌های سبز روشن با لبه‌های  سفید دارد. می‌توان این گونه توصیف  کرد که برگ‌های سفید و کرمی دارد که رگه‌های سبز در داخل آن دیده می‌شود. این پتوس به داشتن سرعت رشدی آرام معروف است و نسبت به سایر انواع پتوس،  فضای روشن‌تر و نور بیشتری را ترجیح می دهد.

رنگ برگ‌ها : سبز با لبه‌های سفید و کرم

اندازه برگ‌ها : کوچک

نور مورد نیاز : نورمتوسط تا زیاد غیر مستقیم

 

10- ان-جوی پتوس

از نگاه افرادی غیرمتخصص و کارشناس، ان-جوی پتوس درست شبیه به پتوس مرواریدی و یشمی است. گیاهی با برگ‌های کوچک و نازک کاغذی سبز که با رنگ‌های سفید و  کرم تزئین شده است. با این حال، تفاوت‌هایی دارد. ساده ترین راه برای تشخیص این پتوس‌ها از هم تنوع رنگ آنهاست.  قسمت‌های سفید رنگ روی پتوس ان-جوی  هیچ سبزی ندارد، در حالی که  در پتوس مرواریدی و یشمی دارای لکه های سبز رنگ است.

رنگ برگ‌ها : برگ‌هاس سبز روشن با لبه سفید

اندازه برگ‌ها : کوچک

نور مورد نیاز : نورمتوسط تا زیاد غیر مستقیم

 

11- پتوس یخی

با  پتوس‌مرواریدی و یشمی و پتوس ان-جوی آشنا شدید که تقریباً یکسان به نظر می رسند اما حالا همه چیز پیچیده‌تر می‌شود چون نوع سومی هم وجود دارد که می‌توان به این ترکیب اضافه کرد: پتوس یخی. شاخ و برگ آن بسیار شبیه به پتوس مرواریدی و یشمی است اما برگ‌های آن  کمی نقره ای‌تر هستند و با این تفاوت  قابل تشخیص است. برگ‌های آن نیز کوچکتر و گردتر از پتوس مرواریدی و یشمی و ان-جوی هستند. متأسفانه، پتوس یخی یک گونه بسیار نادر است که یافتن آن کار آسانی نیست. اگر موفق به پیدا کردن این مدل پتوس شدید، مطمئن شوید که نور متوسط ​​تا زیاد و غیرمستقیم برای رشد سالم و مناسب خود دریافت می‌کند.

رنگ برگ‌ها : برگ‌هاس سبز روشن با لبه سفید که انگار رنگ نقره‌ای روی آنها پاشیده شده است

اندازه برگ‌ها : کوچک

نور مورد نیاز : نورمتوسط تا زیاد غیر مستقیم

 

12- منجولا پتوس

منجولا پتوس یک شاخه بسیار کمیاب است که با برگ‌های زرد مایل به کرمی و لکه‌ها و رگه‌های سبز روشن و تیره مشخص می‌شود. این نمونه در دانشگاه فلوریدا پرورش داده شده و به  عنوان یک اختراع ثبت شده است.  این پتوس می‌تواند در شرایط کم نور زنده بماند ولی در صورت امکان، نور روشن و غیر مستقیم را ترجیح می دهد.

رنگ برگ‌ها : برگ‌های سفید و کرم با لکه‌های سبز

اندازه برگ‌ها : متوسط

نور مورد نیاز : نورمتوسط تا کم غیر مستقیم

 

13- پتوس ساتین

پتوس ساتین از نظر فنی یک پتوس نیست زیرا از خانواده Epipremnum ریشه نگرفته است، اما شکل ظاهری و مراقبت‌های آن  مشابه انواع پتوس است و به همین دلیل در این خانواده گنجانده می‌شود. گیاه با برگ‌های سبز و نقره‌ای کوچک براق، بیشتر به شیوه انگوری رشد می‌کند.

رنگ برگ‌ها : برگ‌های سبز با لکه‌های سبز روشن و رگه‌های براق

اندازه برگ‌ها : کوچک

نور مورد نیاز : نور کم یا متوسط  غیرمستقیم

 

14- پتوس ساتین نقره‌ای

پتوس ساتین نقره‌ای دارای برگ‌های بزرگ و ضخیم است که انگار رنگ نقره‌ای روی آن پاشیده شده است. برای جلوگیری از رشد ساق پا به جای رشد برگ‌ها و زیاد شدن آنها، این پتوس را در مکانی قرار دهید که نور روشن و غیر مستقیم دریافت کند.

رنگ برگ‌ها : برگ‌های سبز تیره با لکه‌های نقره‌ای

اندازه برگ‌ها : متوسط

نور مورد نیاز : نور کم غیرمستقیم

 

15- پتوس جسنیا

جسنیا پتوس یک نمونه جذاب از پتوس ملکه مرمر است که در سال 2014 در مزارع کاستا کشف شد. این گیاه دارای شاخ و برگ‌های سبز و زرد است و در نور متوسط ​​تا زیاد غیرمستقیم بهترین عملکرد را دارد؛ اگرچه می تواند در شرایط  کم نور نیز دوام بیاورد.

رنگ برگ‌ها : برگ‌های سبز با رگه‌های زرد و سبز

اندازه برگ‌ها : متوسط

نور مورد نیاز : نور متوسط و زیاد غیرمستقیم

 

16- پتوس نئونی چند رنگ

در حالی که دیدن تکه‌های رنگی کوچک روی یک پتوس نئون معمولی و طبیعی است اما  پتوس نئون چند رنگ نوع متفاوتی از این گیاه است؛ این نوع پتوس نئونی  با لکه‌های سبز روشن و زرد در سراسر برگ‌هایش متمایز می‌شود. در شرایط  نور کم، رنگ‌های روی برگ‌ها، شروع به تغییر می‌کند، بنابراین مکانی که نور روشن و غیرمستقیم دریافت ‌کند برای این پتوس بهترین است.

رنگ برگ‌ها : برگ‌های سبز روشن و زرد

اندازه برگ‌ها : متوسط

نور مورد نیاز : نور زیاد غیرمستقیم

 

17- پتوس ملکه برفی

پتوس ملکه برفی را نباید با پتوس ملکه مرمری اشتباه گرفت. پتوس ملکه برفی یک نوع پتوس با شاخ و برگ سفید و کرم خیره کننده است که با رگه های باریک رنگ سبز ​​تزئین شده. به دلیل رنگ سبز کم و محدودی که روی برگ‌های آن وجود دارد، به فضایی روشن با نور غیر مستقیم نیاز دارد  تا از تغییر رنگ برگ‌ها جلوگیری شود.

رنگ برگ‌ها : برگ‌های سفید با رگه‌های سبز

اندازه برگ‌ها : متوسط

نور مورد نیاز : فضای روشن با نورغیرمستقیم

 

18-  هارلکین پتوس

بی‌تردید، نادرترین پتوس موجود در دنیا، پتوس هارلکین با شاخ و برگ‌های سفید و سبز تیره است. در نگاه اول  بسیار شبیه به مانجولا پتوس است اما  هیچ رنگ کرم یا زردی ندارد. به نور روشن و غیرمستقیم نیاز دارد تا به خوبی رشد کند.

رنگ برگ‌ها : برگ‌های سفید با رگه‌های سبز

اندازه برگ‌ها : متوسط

نور مورد نیاز : فضای روشن با نورغیرمستقیم

سایر شرایط نگهداری پتوس

اغلب پتوس‌هایی که در بالا نام بردیم، شرایط نگهداری مشابهی دارند که در زیر اشاره کردیم.

  • پوتوس خود را هر 1 تا 2 هفته یک بار آبیاری کنید و بین دو آبیاری اجازه دهید خاک خشک شود. با توجه به میزان نور دریافتی و فصل، مقدار آب دریافتی گیاه را کم یا زیاد کنید. برخی از نشانه‌های آبیاری بیش از حد شامل زرد شدن برگ‌ها و سیاه شدن ساقه‌هاست.
  • پتوس‌ها می‌توانند با هوای معمولی یا حتی خشک کنار بیایند، اما اگر می‌خواهید به شکل اصولی و دقیق از گیاه خود مراقبت کنید، سطح رطوبت را افزایش دهید. هر چه به رطوبت مناطق استوایی نزدیک‌تر شوید، پتوس‌ها خوشحال‌تر خواهند بود.
  • اکثر گیاهان آپارتمانی دمای بین 18 تا 30 درجه سانتیگراد را ترجیح می‌دهند.

 

حالا با خانواده بزرگی آشنا شدید که می‌توانند بخشی از زیبایی و سبزی خانه شما باشند. اگر در خانه‌ای کوچک زندگی می‌کنید و فضا برای نگهداری گل و گلدان ندارید، باز باید سراغ یکی از اعضای خانواده پتوس بروید چون می‌توانید به راحتی گلدان پتوس خود را از سقف آویزان کنید. کافی است ببینید کدام یک از اعضای این خانواده بیشتر به دلتان می‌نشیند و رنگ و فرم برگ کدام را بیشتر دوست دارند چون در شرایط نگهدای تفاوت خاصی ندارند.

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *